Fortele speciale rusesti au efectuat un raid impotriva unei “celule ISIS in Siberia”

Fortele speciale rusesti au efectuat un raid impotriva unei “celule ISIS in Siberia”

Potrivit  The Independent, trupele de asalt ale FSB, serviciul de informații antiterorist al Moscovei s-au angajat vineri seară într-o confruntare cu un grup de presupuși jihadiști din orașul Tyumen. După ce a ordonat locuitorilor din orașul Siberia de Vest să elibereze cartierele nordice, trupele guvernamentale au folosit vehicule blindate și au asediat clădirea folosită ca ascunzătoare pentru milițieni. Armele de luptă între armata rusă și islamiști s-ar fi încheiat cu o “victorie absolută” .

 

Conform ultimelor anunțuri emise de liderii FSB, toți presupusii teroriști ar fi fost uciși în timpul raidului.

 

Cu toate acestea, forțele speciale de la Kremlin nu au dezvăluit încă din câte persoane a fost formată celula Siberiană ISIS.  Potrivit informațiilor de la Moscova, grupul alocat lui Tyumen ar fi fost pe punctul de a face un “atac spectaculos” în centrul acestei zone urbane și ar fi continuat strategia făcând noi atacuri în diferite metropole ale federației, inclusiv Moscova și Sant Petersburg.

 

Operațiunea desfășurată de serviciile de securitate federală a primit imediat cuvinte de laudă din partea lui Vladimir Putin, care a mulțumit militarilor pentru profesionalismul manifestat în distrugerea unei celule fundamentaliste fără a compromite siguranța din populația civilă.

 

Șeful Kremlinului a reamintit în cele din urmă numeroasele masacre jihadiste care au avut loc în trecut pe teritoriul Rusiei și a reiterat angajamentul executivului său în lupta împotriva infiltrărilor islamiste din țară.

Te-ar putea interesa și Cuba, decizie extrema impotriva foamei: carne de strut, nutrie si crocodil

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.