Focarul de rujeolă a ucis 6.000 de persoane în Republica Democrată Congo

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut mai multe finanțări pentru a opri ceea ce a descris drept „cea mai gravă epidemie de rujeolă din lume” din Republica Democrată Congo (RDC).

Peste 6.000 de persoane au murit de rujeolă în națiunea central-africană de la începutul anului 2019, fiind raportate 310.000 de cazuri suspecte de rujeolă. Potrivit BBC, fiecare dintre cele 26 de provincii ale țării a raportat cazuri de rujeolă anul trecut. Într-o declarație, OMS a spus că peste 18 milioane de copii sub vârsta de cinci ani au fost vaccinați împotriva bolii anul trecut, dar acoperirea de vaccinare de rutină rămâne scăzută în unele zone.

Citește și  China a identificat pneumonia virală făcând parte din aceeași tulpină de virus SARS

Potrivit OMS, epidemia a fost agravată de factori precum nivelurile scăzute de vaccinare în comunitățile vulnerabile, precum și malnutriția, sistemele slabe de sănătate publică din țară și focarele altor boli, precum Ebola. Însă OMS a spus că lipsa de finanțare a fost „un impediment imens” pentru reducerea focarului.

“Facem tot posibilul să punem sub control această epidemie”, a declarat directorul OMS pentru Africa, Matshidiso Moeti, într-o declarație.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.