Focar de coronavirus la Beijing, China acuză: “Avem dovezi că această tulpină provine din Europa”

În doar o săptămână, China a reușit să controleze noul focar Coronavirus care a explodat în ultimele zile la Beijing și acum că au reușit să decodeze genomul care a cauzat peste 180 de infectați iar oamenii de știință au dat sentința: „Această tulpină Covid-19 provine din Europa ”.

Datele genomului au fost comunicate OMS, în timp ce presa chineză indică rapid că noile infecții înregistrate în ultimele zile la Beijing sunt  „importate” din străinătate. Dar nu numai atât.  Se pare că, din studiile efectuate de oamenii de știință asupra noului focar , tulpina de coronavirus european care sperie China este mai veche decât ceea ce circulă în prezent în Europa.

În ultimele zile, au fost efectuate teste în zona Xinfadi, unde într-o piață au fost găsite 40 de cazuri de Coronavirus. Altele au fost detectate în afara pieței, pe o rază de aproximativ doi kilometri . Deși propaganda chineză este a dorit să sublinieze că explozia unui nou focar Covid-19 nu este atribuită cetățenilor chinezi ci somonului afumat din Norvegia.

Trump, atac fără precedent asupra Chinei: „Este posibil să fi răspândit virusul intenționat”

De fapt, se pare că urmele virale de Covid-19 au fost detectate pe o tejghea din piață pe care a fost tăiat un somon norvegian afumat. Consecința a fost răspândirea unei anumite temeri a acestui produs de pește, retras din supermarketuri pe fondul protestelor din Norvegia, principalul exportator.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.