Fix 6 minute! Atat ii trebuie alcoolului ca sa ajunga la creier

Fix 6 minute! Atat ii trebuie alcoolului ca sa ajunga la creier

In premiera, cercetatorii au reusit sa demonstreze schimbarile rapide din creier pe care le provoaca consumul de alcool. Daca vrei sa bei vin, trebuie sa stii ca acesta ajunge la creier in 6 minute. Cercetatori de la Spitalul Universitar Heidelberg din Germania sustin ca se cunoastea deja faptul ca celulele din creier reactioneaza rapid la consumul de alcool, dar nu stiau cate de rapida este aceasta reactie.

 

Consumul unei cantitati de alcool echivalent cu 3 pahare de bere sau 2 de vin  modifica nivelul de alcool din sange de la 0.05 la 0.06% (un nivel care iti stopeaza capacitatea de a conduce o masina)  in doar 6 minute, cand modificarile din creier incep sa apara deja, relateaza Telegraph.

 

Dr. Armin Biller, un neurolog de la acelasi spital mentionat, sustine ca substantele chimicale care protejeaza in mod normal celulele creierului sunt atacate pe masura ce cantitatea de alcool creste. De asemenea, sunt afectate si alte componente ale celulelor si in mod surprinzator sau nu, reactiile sunt la acelasi nivel, cat si in aceeasi masura, atat la femei, cat si la barbati.

 

Te-ar putea interesa și Descopera ca sotia il inseală, castreaza amantul si fuge cu organele: arestat

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.