Financial Times: “Al doilea val de Covid este varianta gripei spaniole, răspândirea a început în această vară”

O variantă a coronavirusului care a apărut la muncitorii agricoli spanioli s-a răspândit rapid în mare parte din Europa încă din vară, acum reprezintă majoritatea cazurilor noi de Covid-19 în mai multe țări, inclusiv 80% în Marea Britanie , relatează Financial Times. O echipă internațională de oameni de știință care a urmărit virusul prin mutațiile sale genetice a descris răspândirea extraordinară a variantei, numită 20A.EU1, într-o lucrare de cercetare publicată în aceste ore.

Cercetătorii  sugerează că persoanele care s-au întors din vacanță în Spania au jucat un rol cheie în răspândirea virusului în toată Europa, ridicând îndoieli cu privire la faptul că al doilea val  pe continent s-ar fi putut reduce prin îmbunătățirea controlului la aeroporturi și alte metode de transport.

Citește și  Coronavirusul este în curs de desfășurare, dar iată cum s-a încheiat acum 100 de ani cu spaniola

Fiecare variantă  de Covid are propria semnătură genetică și face posibilă stabilirea de unde provine virusul. „De la răspândirea 20A.EU1, pare clar că măsurile de prevenire a virusului nu au fost suficiente pentru a opri transmiterea”, a declarat Emma Hodcroft, genetician evoluționist la Universitatea din Basel și coautor al studiului.

Cercetătorii elvețieni și spanioli accelerează verificările pentru a vedea dacă această variantă este mai letală și mai infecțioasă decât celelalte tulpini. Dr. Hodcroft, a declarat Financial Times, că varianta 20A.EU1 este diferită de toate celelalte versiuni ale Sars-Cov-2 întâlnite anterior.

Nu am mai văzut niciunul cu acest tip de dinamică, încă nu am înțeles dacă are o mutație specială, în proteina spike, cea utilizată de virus pentru a pătrunde în celulele umane și care i-ar putea modifica comportamentul“.

Cea mai agresivă de până acum a virusului Sars-Cov-2 a fost numită D614G și este cea mai contagioasă, a declarat  Joseph Fauver, un epidemiolog genetic de la Universitatea Yale,  potrivit Financial Times

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.