Filozoful Slavoj Zizek: „Coronavirus este moartea capitalismului și o oportunitate de a reinventa societatea”

Filozoful Slavoj Zizek: „De ce coronavirusul este moartea capitalismului”

Coronavirus este „moartea capitalismului și o oportunitate de a reinventa societatea“ , este convins sloven filozoful Slavoj Žižek, care a propus teoria sa a ceea ce se întâmplă în lume , din cauza pandemie Covid-19 în Russia Today . Potrivit Zizek, de fapt, epidemia de Coronavirus este „un semn” că umanitatea nu poate continua să trăiască așa cum a făcut până acum și că „este necesară o schimbare radicală”. “Poate că un alt virus ideologic și mult mai benefic – spune filosoful – se va răspândi și ne va infecta: virusul gândit al unei societăți alternative, o societate dincolo de statul național, o societate care se actualizează în forme de solidaritate și cooperare globală “.

Citește și Coronavirus, o mămică de 27 de ani, moare la câteva zile după ce a născut: este cea mai tânără victimă

„Pe măsură ce panica coronavirusului se răspândește trebuie să facem alegerea finală: fie implementăm cea mai brutală logică de supraviețuire , fie vorbim despre comunismul global”, explică Zizek, care apoi adaugă: “Acest colaps economic se datorează faptul că economia se bazează fundamental pe consum și pe căutarea de valori promovate de viziunea capitalistă, cum ar fi averea materială. Dar nu ar trebui să fie așa, nu ar trebui să existe o tiranie a pieței. ”

Mai mult, potrivit filozofului, este necesar „să reflectăm asupra unui fapt trist că avem nevoie de o catastrofă pentru a regândi caracteristicile de bază ale societății în care trăim”. De fapt, Zizek este convins că din această situație „vor apărea noi valori și va fi reafirmată importanța comunității, a conviețuirii și a intimității”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.