Filipine, vulcanul Taal a explodat: panică lângă Manila, aproximativ 10 mii de persoane evacuate

Vulcanul Taal a explodat cu o violență fără precedent în această dimineață. Este unul dintre cei mai periculoși vulcani activi din lume și este situat în Filipine și tocmai pe insula Luzon, în regiunea Calabarzon  și care se ridică din centrul lacului Taal .

Aproximativ 10.000 de persoane au fost evacuate în San Nicolás , Balete și Talisay în această dimineață . Explozia a împins un nor de cenușă  înalt la peste 15 kilometri înălțime, provocând șocuri puternice de cutremure Există teama de noi erupții mai violente „ în următoarele ore sau zile ”, de aceea se evaluează evacuarea unei zone mai mari. Mai multe zboruri au fost anulate.

Citește și La zece ani de la cutremur, toată lumea a uitat de Haiti: peste 220 de mii de morți și 300 de mii de răniți

Pe rețelele de socializare unii rezidenți vorbesc despre un „ dezastru , o catastrofă ”. „ Este impresionant, pare o bombă atomică ” , au comentat cu fotografii impresionante ale exploziei.

Ultimele erupții ale vulcanului Taal au avut loc în 1977, 1965 (200 de morți) și 1911 (1.300 de morți).

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.