Filipine, taifunul Goni: numărul deceselor au crescut la 20, mii de case avariate

Numărul morților cauzate de trecerea taifunului Goni în Filipine este de cel puțin 20. Aproximativ 13 mii de colibe și case au fost avariate sau distruse  pe insula estică Catanduanes, prima din arhipelagul care a fost lovită de puternica furtună cu vânturi de până la 225 de kilometri pe oră. Goni a cruțat capitala Manila și apoi s-a mutat în Marea Chinei de Sud.

Citește și Pentru Atlantic este un an plin de furtuni

În dimineața a zilei de 1 noiembrie 2020, Super Typhoon Rolly (denumirea internațională – Goni) a lovit prima dată  Filipine în Bato, Catanduanes – o provincie insulară din regiunea Bicol din sudul Luzonului – cu vânturi catastrofale de până la 280 km / h și precipitații torențiale. Goni  este cel mai puternic taifun care a lovit țara în 2020 până în prezent în mijlocul pandemiei COVID-19.

Potrivit Oficiului Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (ONU OCHA), aproximativ 68,6 milioane de persoane sunt afectate , 24,3 milioane trăind în zonele cele mai afectate. Din cele 2,3 milioane de persoane vulnerabile care trăiesc în zonele cele mai afectate, se estimează că 724.000 sunt copii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook, Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.