Filipine, poliomielita revine după 19 ani: doi copii afectați

Poliomielita revine  în Filipine după 19 ani, a declarat Organizația Mondială a Sănătății ( OMS ).

Două cazuri au confirmate în aceste ore de Departamentul Sănătății (Doh): primul caz o fetiță de 3 ani din Lanao del Sur, în zona de sud a națiunii; iar al doilea la un băiat de 5 ani din provincia Laguna, la sud de capitala Manila. După ce a avut un început de paralizie la sfârșitul lunii august, copilul a fost externat din spital. Acum poate să meargă și este monitorizat pentru simptomele reziduale.

Mona Lisa lui Leonardo? Cu siguranță avea probleme de sănătate. Iată ce s-a descoperit

Pentru a opri răspândirea bolii extrem de contagioase, Doh își propune să vaccineze 5,5 milioane de copii și apelează la familii: „Vă rog, de dragul copiilor noștri să aveți grijă de ei. Asigurați-vă că au o igienă adecvată și că sunt vaccinați ”, este invitația făcută din suflet a secretarului de sănătate, Francisco Duque, care a indicat că printre motivele noului focar se află tocmai„ acoperirea scăzută a vaccinurilor ”, legată de„ temerile părinților ” chiar și după un controversat program de profilaxie lansat în 2017 împotriva febrei Dengue.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.