Filipine: erupția vulcanului Taal a distrus toată flora și fauna din apropierea lui

Toate animalele și plantele  din jurul vulcanului Taal de pe insula Luzon, lângă Manila, în Filipine, au murit deja, în urma erupției violente de ieri, a anunțat  National Disaster Risk Reduction and Management Council, subliniind că 18 mii de persoane au fost deja evacuate din orașele apropiate de vulcanul Laurel, Balete, Talisay, San Nicolas, Agoncillo, Alitagtag, Mataas na Kahoy, Lemery și orașele Tănauan și Lipa din Batangas.

“Am fost informați în timpul patrulelor aeriene că toată flora și fauna din apropierea vulcanului au murit și, prin urmare, nu are rost să ne întoarcem să încercăm să salvăm animalele “, a declarat purtătorul de cuvânt, Mark Timbal, pentru radiodifuzorul filipinez ABC-CBN News .

Citește și Vulcanul Taal, risc extrem de ridicat de erupție: ordin de evacuare pentru 500 de mii de oameni

În ceea ce privește persoanele strămutate, acestea sunt în prezent găzduite în 76 de centre de primire, iar purtătorul de cuvânt a invitat populația filipineză să doneze mâncare și apă. După terminarea erupției vulcanice, guvernul filipinez a anunțat că nu va mai autoriza nicio construcție pe insulă, ci va ajuta la reconstrucția și repopularea comunităților din provincia Batangas.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.