Filipine, Duterte amenință cu legea marțială: „Armata iese pe străzi dacă nu stai acasă”

Rodrigo Duterte, președintele Filipinelor, a amenințat că va recurge la legea marțială și va trimite armata în orașe pentru a combate încălcările izolării. Într-un discurs la televizor, Duterte a cerut populației „doar o mică disciplină” și „dacă nu mă credeți, atunci poliția și armata vor interveni și se va aplica legea marțială. Alegerea este a voastră”.

Conform datelor AP, poliția a oprit deja peste 120 de mii de oameni care au încercat să scape de blocaj. În Filipine există 5.660 de cazuri confirmate și 362 de decese. Duterte folosește în mod regulat violența forțelor de ordine pentru a-și îndeplini obiectivele, așa cum a făcut-o acțiunile împotriva traficului masiv de droguri care a dus la uciderea a mii de oameni în 2016. La 1 aprilie, Duterte a amenințat cetățenii că poliția va avea voie să tragă în oricine va  încălca în mod repetat carantina. Mai puțin de o săptămână mai târziu, un bărbat de 63 de ani a fost ucis de poliție pentru că a refuzat să urmeze măsurile de izolare.

Filipine, refuză să poarte masca: ucis de agenți

Luna trecută, cinci bărbați au fost arestați pentru încălcarea restricțiilor de carantină și au fost plasați în cuști pentru câini, scrie presa locală.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.