Filipine amenințată de taifunul Kammuri: 100.000 de persoane evacuate

Autoritățile filipineze au dispus evacuarea a cel puțin 100.000 de oameni pentru sosirea tifonului Kammuri.

Se așteaptă  ploi abundente și rafale de vânturi de până la 185 de kilometri pe oră. Furtuna ar trebui să ajungă pe insula Luzon pe 3 decembrie  unde sunt cele mai populate zone ale țării, precum și capitala Manila. Între timp, vremea rea ​​a lovit deja partea de est a statului, iar rafalele de vânturi au ajuns la 120 de kilometri pe oră.

Potrivit CNN , tifonul Kammuri – cunoscut și sub numele de Tisoy va avea putere unui uragan de categoria 3. Agenția de presă a guvernului filipinez a explicat că Al Francis Bichara, guvernatorul provinciei din   Albay a mobilizat poliția pentru a transfera cu forță rezidenții care nu doresc să-și părăsească locuințele în cele mai apropiate lagăre de evacuare.

Citește și Și-a ucis fosta soție însărcinată cu o săgeată în inimă: nu suporta să o vadă fericită

Pe insula Luzon sunt de așteptat 20 până la 30 de centimetri de ploaie și, prin urmare, riscul de inundații și alunecări de teren este mare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.