Filipine amenințat de taifunul Vongfong : mii de oameni au fugit din fața rafalelor, care vor ajunge la aproape 200 km/h

Puternicul taifun  Vongfong – cunoscut și sub numele de „Ambo” a ajuns pe continentul din San Policarpo, în provincia Samar de est din Filipine, forțând la o evacuare complicată și riscantă pentru zeci de mii de oameni blocați acasă din cauza pandemiei COVID-19. Vongfong atinge rafale de vânt de până la 190 de kilometri pe oră, cu ploi abundente care ar putea provoca inundații și alunecări de teren, a avertizat agenția națională de meteorologie.

Cel puțin 200.000 de oameni trăiesc în zonele de coastă sau în casele fragile din provincia afectată și alte zeci de milioane trăiesc de-a lungul traseului taifunului, ceea ce este de așteptat să-l apropie de capitala dens populată Manila. Datorită dublei amenințări a furtunii și a virusului, centrele de evacuare din Filipine centrale acceptă doar jumătate din capacitatea lor, iar persoanele strămutate vor trebui să poarte măști.

UNICEF: în doar 6 luni COVID-19 ar putea ucide până la 6.000 de copii pe zi

Valul de oameni și spațiul limitat au determinat autoritățile să ceară a 47 de biserici mari din zonă să accepte oameni care fug de taifun. Filipinele a raportat până în prezent 772 de decese și 11.618 cazuri de Covid-19, deși se crede că este mai mare din cauza testelor limitate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.