Fetițele-mirese: o căsătorie între o copilă de 9 ani și un bărbat de 28 a fost anulată datorită rețelelor de socializare

Drama fetițelor-mireselor forțate să se căsătorească cu bărbați mult mai în vârstă și la o vârstă foarte fragedă, este departe de a fi o amintire tristă. De această dată, însă, în Iran, o căsătorie a fost anulată după ce videoclipul nunții a distribuit pe rețelele de socializare.

În județul iranian Bahmai, un bărbat de 28 de ani și o fată de 9 au devenit soț și soție. În timpul „petrecerii”, au fost făcute fotografii iar videoclipul a fost ulterior publicat pe rețelele de socializare. De această dată însă rețeaua s-a dovedit a fi un instrument util pentru a pune capăt suferinței acestei copile forțată de familia ei să se mărite cu un bărbat mai mare și împotriva voinței sale.

Videoclipul a devenit viral și a fost raportat și jurnalistei  Masih Alinejad care luptă pentru drepturile femeilor din Iran, și care a comentat pe Twitter subliniind că era o copilă sub vârsta de 13 ani.

Nigeria, tragedia mireselor-fetite vandute pe Facebook

Legile iraniene permit fetelor să se căsătorească de la vârsta de 13 ani, în timp ce băieților de la vârsta peste 15 ani. Prin urmare, în acest caz, legea deja absurdă în vigoare în această țară a fost încălcată. Presiunea publică a determinat autoritățile regimului islamic local să anuleze căsătoria.

Căsătoria timpurie este o încălcare a drepturilor omului încă răspândită în diferite părți ale lumii. Potrivit mai multor ONG-uri care tratează problema mireselor copiilor, se pare că 21% dintre femei s-au căsătorit înainte de a împlini 18 ani.

În acest caz specific, jurnalistul Babak Taghvaee a raportat că bărbatul în cauză, numit pe bună dreptate pedofil, aparține unei miliții care face parte din Corpul Gărzii Revoluționare Islamice de la care ar primi permisiunea de a se căsători cu copilul.

Tânărul de 28 de ani a reacționat la scandal, declarând că este doar o „căsătorie temporară” (?) Care a amenințat, printre altele, jurnaliștii care l-au numit pedofil.

De data aceasta fata este în siguranță, cel puțin pentru alți  câțiva ani (deși nu știm cu adevărat cum se va comporta cu ea societatea după acest eveniment). Dar atunci ce se va întâmpla cu ea? Și toate celelalte mirese pentru copii din lume? Când se va încheia această tortură?

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.