Fetița siriană care a crescut printre bombe, a câștigat locul întâi la concursul mondial de matematică

Sarah Kayali este o fată siriană de 8 ani, născută într-un sat la nord de Idlib printre dărâmăturile caselor distruse de războiul sângeros care are loc în Siria de un deceniu.

De la o vârstă fragedă a trebuit să se confrunte cu o lume a violenței, a bombardamentelor și a rachetelor. Dar, datorită angajamentului său și talentului său extraordinar, a atins o etapă foarte importantă, câștigând premiul I în competiția mondială de matematică organizată de organizația chineză „ACIDA”.

Citește și Paris și Berlin: masca de pânză nu protejează împotriva variantelor de Covid

La competiție au participat 6114 studenți din aproximativ douăzeci de țări din întreaga lume, inclusiv Liban, Egipt, Australia, Statele Unite, China și Marea Britanie. Dar micuța Sarah, un adevărat geniu la calculele matematice, le-a întrecut pe toate. De fapt, poate rezolva mai multe probleme aritmetice în doar două secunde. Acum fata se pregătește pentru următoarea competiție, care va avea loc în Taiwan în câteva zile.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=397576591659342&id=108974470519557

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Acest articol a fost verificat cu  Syrian Times

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.