Fetița care transpiră maro, cazul ciudat de origine bacteriană din Franța

Cazul ciudat al fetei care transpira maro . Se întâmplă în Franța, unde o fetiță de 9 ani a început brusc să-i apară o transpirație de culoare maro pe nas, frunte, gură și obraji , care a durat apoi 5 săptămâni. Ciudata culoare pe „ten” a apărut doar în  zonele expuse la lumină, nu zona ochilor (protejată de ochelari) și nici gât sau corpul acoperite de haine. Dar ceea ce a surprins imediat a fost că prin ștergerea feței cu un prosop , culoarea a rămas pe material și după câteva ore a reapărut din nou pe față.

Transpirația ei era de culoare maro.

În cele din urmă a venit și diagnosticul dermatologilor: pseudocromohidroză, patologie cunoscută însă cu o noutate: originea în acest caz a fost o bacterie .

Și-a ucis tatăl și i-a tăiat organele genitale. A fost violată regulat încă din copilărie

De fapt, nu a fost implicată nicio cauză externă, cum ar fi coloranții pentru materiale, substanțe chimice și medicamente care pot provoca modificări ale florei bacteriene la suprafața pielii sau mai rar microorganisme care secretă pigmenți, așa-numitele bacterii cromogene. În funcție de caz, transpirația devine roșie, roz, maro, albastru, galben, verde sau negru. În acest caz, boala ciudată a fetiței , a fost descris în revista „Annales de dermatologie et de vénéréologie”. Internată într-un spital din Val d’Oise – nu a avut precedente clinice, nu a luat medicamente sau suplimente alimentare, nu  a folosit produse cosmetice, iar testele de sânge și urină au fost normale.

După o serie de analize,  a fost identificată  Corynebacterium . Dermatologii – după rezultatele analizelor bacteriologice și analiza spectrometrică a coloniilor bacteriene – au optat pentru un tratament cu antibiotice orale și o cremă pe bază de eritromicină, timp de două săptămâni. Și după 5 zile, fața a revenit la „normal”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.