Fetițele-mirese. Drama fetițelor fără drepturi FOTO/VIDEO

Drama ”fetițelor-mirese”

Nu au putere de a alege, sunt izolate de societate și lipsite de o copilărie normală. Sunt adesea victime ale abuzului și violenței, îndepărtate de  familie, prieteni și școală.

fetițe mirese1 1Drama ”fetițelor-mirese” este un flagel global care afectează multe țări din lume.

În Turcia, de exemplu, între 2010 și 2015, potrivit ministrului Familiei  de la Ankara Sema Ramazanoglu au fost mai mult de 230.000 de căsătorii între minore și adulți.Dar numărul ar putea fi mai mare, având în vedere că multe dintre nunțile cu minore sunt celebrate doar religios  (care nu este recunoscută de legea turcă) și, prin urmare, nu a este înregistrată oficial.

fetițe mirese2 1Familiile decid soarta copiilor, uneori chiar de la naștere.Familii sărace care văd în aceste ”căsătorii” o posibilă schimbare a vieții, deoarece este important să reușești să închei un acord cu cei mai bogați și mai importanți oameni.

fetițe mirese3 1Nu are nimic de-a face cu sentimentele, libertatea, dragostea. Din acest motiv, sunt multe asociații și femei care luptă pentru a preveni căsătoriile de fetițe-mirese. În Africa, în India, în Turcia doar pentru a numi câteva: se schimbă locurile, dar nu drama.

Practica șocantă anti-viol. Fetițelor li se zdrobesc sânii cu greutăți fierbinți

Aceste ”căsătorii” forțate încep cu abandonul școlar timpuriu. Odată ce fetele s-au căsătorit sunt obligate să stea acasă să aibă grijă de soț, de copiii și de treburile casnice, nu există nici o șansă ca acestea să continue școala.

fetițe mirese4 1Adesea ajungi la altar după ani de violență fizică și psihologică din partea familiei și de abuzuri din partea viitorul soț. Fetițe care devin mame la 12 ani, care uneori mor în timpul nașterii sub ochii indiferenți a tuturor. Nu au nicio șansă de a părăsi acel om pe care nu l-a ales ea și care condamnat-o la o viață nefericită pentru totdeauna.

Fetițele-mirese: o căsătorie între o copilă de 9 ani și un bărbat de 28 a fost anulată datorită rețelelor de socializare

Guvernul turc a fost acuzat în mod repetat, că nu face suficient pentru a descuraja aceste practici absurde și că inchid ochii în fața inferiorității femeilor care nu cer nimic altceva decât să nu le fie negată copilăria.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.