Festivalul Yulin: câinii și pisicile continuă să fie sacrificate chiar dacă sunt „animale de companie”

Pisicile și câinii continuă să fie sacrificați în Yulin, chiar dacă națiunea le-a clasificat drept „animale de companie”. Acesta este strigătul de ajutor al  Humane Society International care tocmai în aceste zile a salvat 62 de câini de la abator.

Festivalul Yulin este aproape iar pe 21 iunie va fi posibilă consumul de carne de câine pe stradă. Chiar dacă multe piețe s-au închis sau sunt restricționate după interzicerea sacrificării, „tradițiile” continuă să fie respectate în zilele mult discutatului festival. Scenariul se repetă de ani buni. Câini sever deshidratați și subnutriți, adesea cu semne de boală și infecție, sunt sacrificați fără respectarea standardelor de igienă și sănătate.

Mulți dintre acești câini mai au zgardă și deci acești câini au un stăpân. Unii sunt răpiți din case, încălcând clar legile chineze. Sunt înghesuiți în cuști cu sârmă și transportați ore întregi sau chiar zile în toată țara, înainte de a ajunge la abator, unde sunt bătuți până la moarte.

Masacrul de la Yulin

Lumea a aplaudat orașele Shenzhen și Zhuhai pentru că au fost primele orașe  din China continentală care au interzis consumul de carne de câini și pisici. Cu toate acestea, HSI explică în petiție că milioane de animale de companie furate și animale de stradă din China continuă să sufere abuzuri groaznice din acest comerț și sunt ucise în cel mai oribil mod. Toate acestea fără a lua în considerare distanțările sociale anti-Covid-19.

„Abatoarele din orașul Yulin se vor umple de câini terorizați care așteaptă să fie uciși brutal pentru această tradiție tristă. Festivalul Yulin este un eveniment sângeros care nu reflectă sentimentele comune sau obiceiurile alimentare ale poporului chinez și continuarea lui este o insultă a opiniei exprimate de Ministerul Agriculturii. După cum a menționat Ministerul, atitudinea față de aceste animale s-a schimbat și este timpul ca măcelarii să pună jos cuțitele o dată pentru totdeauna ”, a declarat Peter Li, specialist în politici chineze a Humane Society International.

Piețele umede: imagini îngrozitoare cu animalele vii măcelărite și puse în vânzare | VIDEO

Potrivit HSI, treizeci de milioane de câini pe an sunt uciși în toată Asia.  Organizația Mondială a Sănătății avertizează că consumul lor crește riscul de holeră. După cum arată datele, doar 20% din populația chineză mănâncă acest tip de carne.

SEMNAȚI AICI PETIȚIA

Sursa: HSI

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.