„Femeile raportează doar hărțuitorii urâți”: declarația șocantă a președintelui Ecuadorului

”De multe ori femeile raportează actele de hărțuire, este adevărat și este bine că o fac. Dar este hărțuire doar atunci când o face o un bărbat urât. Dar dacă bărbatul arată bine, de obicei, nu cred că este hărțuire. ” Acestea sunt cuvintele președintelui Ecuadorului Lenin Moreno , care, potrivitBBC, au fost rostite în timpul unei conferințe de presă a investitorilor din Guayaquil.

Pe de altă parte, potrivit șefului statului ecuadorian, bărbații sunt „permanent supuși pericolului de a fi acuzați de hărțuire”. Un discurs, acela  al lui Moreno, rostit în fața unei audiențe formate în mare parte din bărbați și care odată răspândit  de mass-media și de pe rețelele de socializare, a stârnit critici și controverse. „Suntem guvernați de un misogin”, a fost strigătul unanim ai multor utilizatori, bărbați și femei. Și pentru a înrăutăți și mai mult situașia mulți au denunțat și reducerea cu 876.000 de dolari al planului guvernului de prevenire a violenței  („de aceea viețile noastre sunt mai puțin valoroase”).

Citește și Belarus: a decapitat o fetiță de numai 8 luni, criminalul condamnat la moarte cu un glonț în cap

Moreno, președintele Ecuadorului din 2017, în urma furtunii create de declarațiile sale, s-a văzut nevoit să -și ceară public scuze:  „Nu am vrut să minimalizez o problemă atât de gravă precum violența sau abuzul. Îmi cer scuze dacă s-a înteles în acest fel. Resping violența împotriva femeilor sub toate formele sale “, a fost conținutul unei postări pe profilul său de Twitter.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.