Femei forţate să aibă mai mulţi soţi: un nou tip de sclavie în India

Femei forţate să aibă mai mulţi soţi: un nou tip de sclavie în India

Districtul Baghpat situat în statul indian Uttar Pradesh este considerat epicentrul unui profund dezechilibru al raportului între bărbaţi şi femei.  Fenomenul mariajelor poliandrice, în care mai mulţi fii împart o singură soţie sub constrângere  capătă proporţii alarmante.

Sclavele îngrășatului. Povestea tristă ale fetițelor obligate să mănânce pentru a-și găsi un soț

Femeile sunt forţate într-o asemenea uniune devenind practic sclave sexuale cu complicitatea autorităţilor. Familiile lor fiind sunt pentru a plăti investigaţiile acestor cazuri de infracţiune. În 2014, ONU avertizase asupra unei crize de „proporţii” ajunse la nivelul unei stări de urgenţă în ceea ce priveşte proporţia bărbaţi-femei în Baghpat.

Potrivit datelor unor ONG-uri indiene, care luptă împotriva avortării feţilor de sex feminin în statul Uttar Pradesh, decalajul între bărbaţi şi femei continuă să crească: în prezent în Baghpat sunt 700 de femei la 1000 de bărbaţi (de toate vârstele).

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.