Félicien Kabuga, unul dintre ultimii acuzați de genocidul ruandez a fost arestat în Franța

În zorii zilei de sâmbătă, poliția franceză l-a arestat lângă Paris, pe Félicien Kabuga , unul dintre ultimii făptuitori ai genocidului rwandan. El a fost căutat timp de 23 de ani de justiția internațională și a fost unul dintre cei mai căutați fugari din lume.

Kabuga are 84 de ani și locuiește de mult în Asnières-sur-Seine, nord-vestul Parisului, sub o identitate falsă, cu complicitatea copiilor săi. Este considerat „finanțatorul genocidului”.  În anii ’90 a fost unul dintre cei mai bogat om din Rwanda și, cu resursele sale, a ajutat să facă posibil genocidul împotriva tutsi în 1994. A fost unul dintre fondatorii Radio-Television Libre des Mille Collines ( RTLMC ), rețeaua de radio și televiziune care a incitat grupările etnice hutu să-i omoare pe cei de etnia tutsi și hușii. De-a lungul anilor Kabuga a trăit în Germania, Belgia, Republica Democrată Congo, Kenya și Elveția.

Rwanda, în urmă cu 26 de ani avea loc genocidul a 800.000 de tutsi în indiferența restului lumii

În genocidul din Rwanda au murit aproximativ 800 de mii de oameni, majoritatea de etnie tutsi, în aproximativ 100 de zile. Acum Kabuga va fi dus la Haga, Olanda, unde va fi judecat. El a fost acuzat de diverse crime împotriva umanității, inclusiv genocid, de Tribunalul Penal Internațional al Națiunilor Unite pentru Rwanda în 1997. În 2015, Tribunalul a fost închis oficial, dar sarcinile sale au fost preluate de Mecanismul rezidual pentru instanțele penale internaționale (MTPI), un organ creat special pentru a succeda Tribunalul pentru Rwanda și Tribunalul Penal Internațional pentru  fosta Iugoslavie.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.