Febra dengue transmisă prin raport sexual: s-a confirmat primul caz în Europa

Până la acest moment se credea, în mod eronat, că transmiterea febrei dengue poate avea loc exclusiv prin mușcăturile de țânțarii Aedes aegypti sau albopictus .

Ei bine, ziarul britanic Daily Star , a raportat astăzi cazul unui bărbat din Spania, care a presupus că a contractat virusul „febrei dengue” nu se știe cum. Nu fusese niciodată în țările tropicale. Febra se manifestă nu numai cu febră foarte ridicată, erupții cutanate și sângerare la nas și din gingii, chiar cu dureri foarte intense la picioare și articulații .

Un câine Rottweiler a avut grijă de un copil nou-născut abandonat toată noaptea și i-a salvat viața

Iubitul bărbatului, a fost cel care fusese una dintre țările tropile și a prezentat aceleași simptome : „ Analiza spermatozoizilor a relevat că nu numai amândoi aveau dengue, dar că virusul era exact acel tip răspândit pe o insulă din Cuba ” , a declarat Susana Jimenez, oficialul sănătății publice din Madrid.

Centrul European pentru controlul și prevenirea bolilor a anunțat: „ Este primul caz de febră dengue transmis prin raporturi homosexuale .“

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.