Fauci contrazice guvernul american: „Nu există dovezi că virusul a fost creat în laborator”

Imunologul Anthony Fauci , directorul Institutului Național al Alergiilor și Bolilor Infecțioase a Statelor Unite, a declarat că „nu există dovezi” că Covid 19 provine dintr-un laborator chinez și a respins afirmația președintelui Donald Trump că virusul mortal „va dispărea”. Într-un interviu pentru National Geographic, super-expertul american a criticat rapoartele recente că coronavirusul „ar fi scăpat dintr-un laborator din Wuhan”, insistând că „este natural” și nu a fost „manipulat în mod deliberat”.

„Dacă observăm evoluția virusului la lilieci și ce se întâmplă acum, dovezile științifice sunt foarte, foarte puternic înclinate către faptul că acesta nu ar fi putut fi manipulat artificial sau intenționat”, a spus Fauci. „Evoluția treptată în timp indică cu tărie că  acest virus a evoluat în natură și apoi a sărit de la o specie la alta”.

În timpul interviului, Fauci a respins, de asemenea, speranța lui Trump că virusul, care a provocat moartea a aproape 250.000 de oameni în întreaga lume, va dispărea „în mod miraculos” . „Nu cred că există posibilitatea ca acest virus să dispară. În prezent circulă și astăzi, dacă i se oferă oportunitatea, se riscă un nou val ”.

Trump: “Ceva groaznic s-a întâmplat în Wuhan”

Trump a susținut afirmațiile că Covid 19 a fost creat într-un laborator de la Wuhan și a descris epidemia ca o „ greșeală oribilă ” din partea Beijingului, pe care președintele american îl acuză că a ținut-o ascunsă. Un dosar de spionaj dezvăluit în weekend a explicat în detaliu modul în care oficialii chinezi ar încerca să împiedice eforturile de creare a unui vaccin de către alte țări și spune că guvernul chinez a redus zvonurile și a distrus dovezile epidemiei  în laboratoarele lor.

Documentul, de care a intrat în posesia ziarului australian The Saturday Telegraph, a venit după ce secretarul de stat Mike Pompeo a spus că există „dovezi uriașe” că virusul provine de la un laborator chinez de virologie.

SUA, Pompeo: „Covid-19 a fost creat într-un laborator din Wuhan. Avem dovezi”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.