”Fără voi aș fi murit de frig pe trotuar”, povestea unui român ajutat de o comunitate din Italia să se întoarcă în România

Gabriel Răducanu, un tânăr român de 25 de ani care dorea pe trotuarele din Avellino, Campania, datorită solidarității unei întregi provincii, și-a realizat visul: să se întoarcă în România la familia sa.

Gabriel se afla în Italia de aproximativ 2 ani, fără documente și de mai bine de 3 zile dormea pe un trotuar din Avellino, sub ochii indiferenți a trecătorilor. Cu ajutorul reporterilor italieni, povestea lui Gabriel a ajuns în inimile sutelor de persoane care urmăresc publicația Irpinia News și astfel după obstacolele întâlnite în scurta sa ședere în Italia, Gabriel a ajuns în sfârșit acasă în România.

După apelul lansat pe Facebook de publicația italiană Irpinia News, pe 7 ianuarie, Caritas l-a găzduit timp de 16 zile. Gabriel a fost ajutat și urmat de serviciile sociale ale municipiului Avellino, sediul poliției și ambasada României. Preotul român Andrei, din Prata și Pratola, l-a condus în călătoria sa către Ambasadă și consilierul municipal Luigi Urciuoli care l-a însoțit la aeroportul Ciampino.

O persoană, două, un lanț de dragoste a fost suficient pentru ca Gabriel să-și reia călătoria. La urma urmei, visul lui putea să se prăbușească pe acel trotuar înghețat ….trotuar sau să zboare ușor până când a întâlnit realitatea.


Pentru mulți Gabriel a fost un „nimeni”, pentru cineva în schimb (cineva care a făcut diferența) a fost… un suflet de om. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în această crudă realitate în care se află mulți români, o realitate care pentru unii, ca și Gabriel a avut un final fericit, dar pentru alții se poate transforma în cel mai mare coșmar.

Mulțumim tuturor!

Sursa foto: captură ecran video Irpinia News

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră dTwitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.