Fără contacte din cauza Covid-ului: o casă de bătrâni din New York deschide „Terapia cu câini” pentru a ajuta pacienții

O inițiativă bună care ajută foarte mult: în casa de bătrâni „Hebrew Home” din Riverdale, un cartier rezidențial din Bronx, New York, există un program de terapie cu animale de companie de peste 20 de ani. Euronews le-a dedicat un program întreg acestei inițiative.
Micul Zeus și uriașul Great Dane Marley sunt actualele îmbrățișări pentru „Terapia cu câini”. Aceștia îndeplinesc o funcție fundamentală în zilele noastre: garantează pacienților din azilul de bătrâni acel contact fizic afectiv care a devenit atât de rar și de prețios în era Coronavirusului.

„Vorbesc la telefon în fiecare zi cu fiica și fiul meu, dar deocamdată este cel mai bun lucru care se poate face”, spune Jeff Philipson, în vârstă de 80 de ani.
 Chipul lui, totuși, se luminează în timp ce mângâie blana albă a lui Zeus, cocoțat pe patul lui.

Citește și Potrivit președintelui Turkmenistanului, Covid poate fi tratat cu lemn dulce

În mijlocul pandemiei din martie, terapia cu câini a fost suspendată, la fel ca majoritatea activităților azilului, dar acum conducerea a decis să reia programul de terapie cu animale de companie.
„Este cu adevărat o bucurie”, explică managera azilului Catherine Farrell, „să vedem ochii pacienților când batem la ușă și apoi spunem:„ Avem un vizitator! Și apoi când văd cine este, întregul lor comportament se schimbă și starea lor de spirit se îmbunătățește. ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.