FAO: „Avertisment privind lăcustele în Africa de Est”

Noile roiuri de lăcuste din sudul Etiopiei și nordul Keniei se extind în continuare în regiunea Africii de Est. Potrivit FAO, roiurile au migrat din zonele anterioare de reproducere a lăcustelor din estul Etiopiei și din centrul Somaliei și s-au răspândit în regiunea de sud-vest a Etiopiei și în județele de nord și de coastă din Kenya.

Până în prezent lăcustele sunt prezente în patru județe kenyene: Wajir, Garissa, Marsabit și, mai nou, Isiolo. Reproducerea continuă și grupurile de lăcuste sunt prezente în sud-est, lângă Taita Taveta și de-a lungul coastei”, declară organizația Națiunilor Unite. Unele roiuri s-ar putea răspândi mai mult în Kenya și vor ajunge în Tanzania, Sudanul de Sud și Uganda până la sfârșitul lunii.

Citește și Un 2021 extrem de sumbru: Nostradamus a prezis asteroizi, incendii și….zombi

Invazia lăcustelor reprezintă o amenințare majoră pentru securitatea alimentară din regiune, care anul trecut miliarde de lăcuste au distrus  recoltele. FAO avertizează, de asemenea, cu privire la un risc ca roiurile „să ajungă în centrul Keniei și posibil în sud-vestul și nord-estul Tanzaniei, estul Ugandei și sud-estul Sudanului în ianuarie”.

Odată ce roiurile vor ajunge în zone favorabile, se vor maturiza și vor depune ouă care vor face să se formeze alte roiuri  de lăcuste în februarie și martie”, adaugă organizația ONU.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu http://www.fao.org/home/en/
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.