Facebook lovește din nou! Va verifica identitatea profilurilor virale

Într-un nou pas împotriva dezinformării, Facebook a declarat că va verifica identitatea utilizatorilor care „au un comportament neautentic” și ale căror postări „încep rapid să meargă viral în Statele Unite”.

Inițiativa, anunțată de managerii  Facebook, Anita Joseph și Michele Paselli, ajunge cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale ale SUA. Mișcarea urmărește aceea în câmpul anului 2018, când compania Menlo Park a început să verifice identitatea managerilor Pagini cu un public numeros.

Studiu: la femeile însărcinate, coronavirusul poate deteriora placenta

„Vrem ca oamenii să se simtă încrezători că înțeleg cine se află în spatele conținutului pe care îl văd pe Facebook. Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de un conținut care ajunge la multe persoane ”, explică Joseph și Paselli.

Oricine refuză să își verifice identitatea sau care se dovedește a avea o identitate care nu se potrivește cu profilul pe Facebook, va vedea o micșorare a distribuirii postărilor, subliniază managerii. În plus, dacă persoana în cauză este administratorul unei pagini Facebook, va trebui să efectueze procesul de verificare specific pentru a publica noi postări.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.