Facebook a ștres fraza „Este gratuit” de pe pagina de înregistrare: va trebui să-l plătim?

Este posibil ca Facebook să se gândească să înceapă să ne pună la plată pentru serviciile sale? În aceste zile, rețeaua socială omniprezentă a schimbat de fapt textul de pe pagina de înregistrare  care invită noii utilizatori să se înscrie: fraza era „ Înscrie-te – Este gratuit  și va fi întotdeauna”, acum a devenit ”Înscrie-te – Este rapid și simplu ”. Acest lucru au apărut mai multe ziare online, dar în realitate schimbarea este sub ochii tuturor.

O sută de cetacee înjunghiate în Insulele Feroe: pui smulși din burta femelelor însărcinate

Propoziția a fost schimbată la începutul lunii, dar Facebook nu a oferit încă o explicație de ce.

 

De fapt, în cadrul reglementărilor platformei dedicate dezvoltatorilor externi, unul dintre ultimele puncte afirmă „Nu garantăm că Platforma va rămâne gratis pentru totdeauna”, dar este o clauză care apare într-o secțiune a site-ului dedicată dezvoltatorilor de aplicații și servicii care interfețează cu social media: în acel moment, Facebook se adresează probabil dezvoltatorilor.

Cea mai plauzibilă ipoteză este cea formulată de avocatul și expertul în drept digital Jose Antonio Castillo Parrilla, potrivit căruia Facebook clarifică pur și simplu ceva deja cunoscut de utilizatori de la început: chiar dacă înscrișii nu au plătit niciodată accesul la Facebook cu bani, au făcut-o cu propriile date. Datorită acestor informații (fotografii, informații despre registru, „like” )  provenite de la mai mult de un sfert din populația pământului, compania a câștigat miliarde și a devenit gigantul care este.

 

Până la urmă – după cum subliniază Business Insider – o directivă europeană din luna mai, stabilește că schimbul de date poate fi recunoscut în mod eficient ca o formă de plată.  Facebook, din punctul de vedere al achiziției și gestionării datelor altora, este acum sub control constant de către organismele de reglementare din jumătate din lume și ar fi putut răspunde la directiva în cauză recunoscând în sfârșit că utilizatorii săi plătesc deja pentru accesul la site oferindu-le date și informații valoroase tot timpul.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.