Facebook a cerut ajutor unui hacker în configurarea unui pedofil

Pentru a depista un bărbat care a molestat și a amenințat zeci de fete pe rețelele de socializare, Facebook a plătit o companie de cybersecuritate, cerându-i să dezvolte un  software cu care FBI a fost capabil să expună și să incrimineze pedofilul. Povestea, care datează din 2017, este pe site-ul tehnologic Motherboard.

Protagonistul poveștii este Buster Hernandez, un californian de 28 de ani, acuzat  printre altele  de producție și schimb de pornografie infantilă, constrângere a copiilor, extorsiune și amenințări. Bărbatul a dezvoltat un sistem de operare care păstrează anonimatul, numit Tails, pentru a folosi mail-uri, chat și Facebook , în scopul hărțuirii minorilor. El a le-a obligat pe minore să-i trimită fotografii și videoclipuri  cu fetele nude, amenințându-le cu moartea, violul și chiar masacrarea în școala lor, sau uciderea lor în caz că refuzau să-i  facă plăcerile.

Pierderea uriașă de motorină în Siberia riscă să ajungă la Oceanul Arctic | Video

Pentru a-l opri, Facebook a plătit o sumă de șase cifre unei companii de securitate cybernetică, care a descoperit o vulnerabilitate prezentă în Tails pentru a crea software cu care să poată urmări adresa IP reală a celui care se uită la videoclip. Facebook a trimis apoi software-ul, printr-un intermediar către FBI, care a fost capabil să-l folosească pentru a urmări și aresta pedofilul

«Este un caz unic. Bărbatul a folosit metode atât de sofisticate pentru a-și ascunde identitatea, încât am făcut pasul extraordinar de a colabora cu experți în securitate pentru a ajuta FBI-ul să-l aducă în fața justiției “, a spus un purtător de cuvânt al Facebook,” singurul rezultat acceptabil pentru noi  a fost că Hernandez a fost responsabil pentru abuzul fetelor tinere “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.