Fabula ”Șarpele și licuriciul”, morala care te va pune pe gânduri

Fabula ”Șarpele și licuriciul” , morala care te va pune pe ganduri

Legenda spune că un șarpe a urmărit un licurici pentru a-l mânca. Micuța insectă a făcut tot posibilul să scape de șarpe. Urmărirea a durat zile întregi până când, licuriciul obosit și epuizat s-a oprit și i-a spus șarpelui:
Pot să-ți pun trei întrebări ?

Șarpele i-a răspuns: – „Nu obișnuiesc să răspund nimănui, dar din moment ce trebuie să te mănânc, întreabă-mă!” –

  • “Întrebarea numărul 1: fac parte din regimul tău alimentar?” întrebă licuricul.

“- Nu!” răspunse șarpele.

  • “Întrebarea numărul 2: ți-am făcut ceva greșit?” a întrebat licuricul
  • “Nu, absolut!” – a răspuns șarpele din nou.
  • “Întrebarea numărul 3: Deci … atunci de ce vrei să mă mănânci?”
  • “Pentru că nu suport să te văd strălucind!”

 

Morală: În multe ocazii ți se poate întâmpla să întâlnești oameni care te critică, te condamnă, te etichetează, deși nu le-ai făcut niciodată nimic greșit și, în ciuda faptului că ai fost doar amabil cu ei. Și toate acestea se întâmplă pentru că, la fel ca licuricul, ai lumina ta interioară și îți lumineazi calea ta și a celorlalți umblă în întuneric. Străluciți mai mult decât alții, ca un licurici în noapte și acest lucru este greu de suportat pentru unii oameni, pentru că ei nu au acea lumină interioară, acea strălucire proprie și suferă văzându-vă cum străluciți.

Clorofila: dreneaza lichidele si elimina toxinele

Sunt oameni care trăiesc în mizerie. Să nu încetezi niciodată să fii tu însuți, să luminezi cu lumina ta, chiar dacă îi enervează pe cei care trăiesc în întunericul total.

„Șerpii care mănâncă ”licurici” nu înțeleg că vor rămâne în întuneric pentru totdeauna!”

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.