Extremiștii islamici au atacat o piață în Burkina Faso: cel puțin 30 de morți

Suspecții extremiști islamici au atacat o piață aglomerată în Burkina Faso și au ucis peste 30 de persoane în weekend, au declarat autoritățile, potrivit AP

Numărul morților ar putea ajunge la 50, a informat televiziunea națională din Burkina Faso, luni seară. A fost al doilea atac din nordul Burkinei Faso într-o săptămână care a lăsat zeci de morți. Între timp, Consiliul Norvegian pentru Refugiați a avertizat că până în aprilie, 900.000 de oameni ar putea fi strămutați în țară, în raport cu estimările actuale de 560.000.

Citește și Mii de oameni fug din nord-vestul Siriei, în timp ce Assad se împinge tot mai aproape de orașul Idlib

Informațiile despre cele mai recente violențe din Silgadji din provincia Soum au fost dificil de obținut, deoarece, după caz, jihadiștii au dezactivat rețeaua de telefonie locală înainte de masacrul din apropierea graniței tulbure a țării cu Mali.

Ministerul Apărării din Burkina Faso încearcă să recruteze alți 2.000 de soldați, iar Parlamentul a aprobat utilizarea voluntarilor civili în lupta împotriva extremismului, mișcare care a vizat grupurile pentru drepturile omului.

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.