„Extratereștrii ne-au vizitat în 2017”: declarația controversată a unui fizician de la Harvard

„ Extratereștrii ne-au vizitat în 2017 ” , a spus Avi Loeb, profesor de fizică teoretică și președinte al departamentului astronomic de la Harvard . Într-un interviu acordat New York Post, fizicianul susține că vizita a coincis cu trecerea asteroidului Oumuamua.


Oumuamua a fost observat tranzitând galaxia noastră în octombrie 2017, iar din ianuarie 2018 nu mai era vizibil la microscop. A fost recunoscut imediat ca un fiind corp diferit de orice altul observat până în acel moment , datorită formei și suprafeței sale.

Era un obiect interstelar, deci nu provenea din sistemul solar. Oumuamua, care în hawaiană înseamnă „ mesager care vine de departe ”, a fost inițial clasificat ca asteroid, dar îndoielile comunității științifice au fost multe . Viteza și mișcarea sa, spre deosebire de legile fizicii, forma „ trabucului ” și suprafața roșiatică l-au făcut să se clasifice mai mult ca o cometă.

Totuși, potrivit lui Avi Loeb „a fost o piesă de tehnologie avansată creată de o civilizație extraterestră îndepărtată ” . Aceste argumente sunt, de asemenea, baza noii sale cărți Extraterestre: Primul semn al vieții inteligente dincolo de Pământ .

Citește și Bill Gates vrea să acopere soarele pentru a răcori planeta

Pe scurt, printre numeroasele îndoieli cu privire la originea lui Oumuamua, Avi Loeb deja în 2018 credea în teoria vizitei extraterestre . Într-unul dintre studiile sale publicate în noiembrie, de fapt, el susținea că este „ o pânză de origine artificială ” .

Dar astăzi, în New York Post , el revine pentru a-și susține poziția, subliniind că „ există întotdeauna cei care nu vor să discute posibilitatea existenței altor civilizații . Ce s-ar fi întâmplat dacă un om primitiv ar fi văzut un telefon mobil? Văzând pietre toată viața, s-ar fi gândit la o piatră sclipitoare ”.

Până în prezent, nu se știe încă dacă Avi Loeb sau comunitatea științifică sceptică are dreptate, dar ideea de a nu fi singuri acolo ar putea duce la o nouă eră de explorare spațială.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.