Extincția dinozaurilor a fost cauzată de o cometă: resturile au fost găsite într-un crater din Mexic

Nu ar fi fost un asteroid, ci o cometă , care ar fi provocat dispariția dinozaurilor . Acest lucru este indicat noile simulări efectuate de Universitatea Americană din Harvard, ale căror rezultate sunt publicate în Scientific Reports. Un fragment din acest corp ceresc ar fi aterizat pe Pământ în urmă cu aproximativ 65 de milioane de ani. Rămășițele impactului se găsesc în craterul Chicxulub, sub peninsula Yucatán, în Mexic.

Potrivit autorilor studiului, astrofizicienii Avi Loeb și Amir Siraj, cometa a provenit din sfera de resturi de la marginea Sistemului Solar, norul Oort, leagănul cometelor. Corpul ceresc a fost împins de cursul câmpului gravitațional al lui Jupiter în timpul orbitei sale și a fost proiectat spre Soare, a cărui atracție gravitațională l-a sfâșiat.

Citește și Un hoț împușcă o bunică în casă: nepotul de 12 ani deschide focul și-l ucide

În practică, Jupiter a acționat ca un fel de pinball, împingând o cometă de lungă durată, care durează mai mult de 200 de ani pentru a orbita Soarele, pe o orbită foarte apropiată de steaua noastră – a explicat Siraj -. În apropierea prea mare de soare Soare, corpul ceresc s-a fragmentat în comete mai mici care – conchide expertul – au probabil au lovit Pământul “.

Confirmarea acestei simulări ar putea proveni din noi analize ale compoziției chimice a craterelor de impact ale pământului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.