Externat din greșeală din spital, un tânăr diagnosticat cu schizofrenie i-a tăiat gâtul tatălui său

Externat din greșeală din spital, un tânăr schizofrenic i-a tăiat gâtul tatălui său

O mamă a criticat serviciile de sănătate mintală NHS după ce fiul ei schizofrenic și-a ucis tatăl la câteva zile după ce a fost eliberat mai repede din spital. Un judecător a cerut o „anchetă completă” cu privire la „eșecul grav” al sistemului de sănătate care l-a lăsat pe Jonathan MacMillan liber să-și ucidă tatăl.

Citește și Ucraina, fiul de trei ani al unui deputat de la Kiev a fost ucis într-o ambuscadă

Potrivit Daily Mail, tânărul, înainte de se îmbolnăvi, era un student emerit, asta până când începuse să fumeze marijuana și frecventeze persoane excluse din societate. Pe când avea 20 de ani începuse să aibe un comportament violent,  să vorbească singur și să audă voci.  El fusese plasat într-un institut de sănătate mintală cu puțin timp înainte de atac, în iunie, dar a fost externat după doar câteva luni. MacMillan evadase deja dintr-un alt  spital mental, dar a fost capturat ulterior. După ce a fost găsit, a fost dus la spitalul Cygnet. Dar a rămas acolo doar câteva săptămâni.

La patru zile de la sosirea acasă, și-a atacat tatăl, un șofer de taxi, în vârstă de 70 de ani cu un cuțit tăindu-i gâtul deorece credea că este posedat de diavol.

Bărbatul a fost găsit de soție  cu răni grave la nivelul pieptului și gâtului, înainte de a fi declarat mort la fața locului. „Toate acestea ar fi putut fi evitate dacă tratamentul lui Jonathan ar fi fost adecvat și am fi fost ascultați”.

MacMillan, în vârstă de 28 de ani, a admis uciderea din culpă în timpul procesului luna trecută.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.