Explozie uriașă la granița dintre Iran și Afganistan. Peste 100 de cisterne implicate în incendiu

Explozie îngrozitoare la granița dintre Iran și Afganistan și, mai exact, în provincia Khorasan Razavi. Peste 100 de cisterne au fost lovite ieri de un incendiu devastator la autoportul Islam Qala din nord-vestul Afganistanului.

Incendiul ar izbucni într-un camion și apoi s-a răspândit rapid. Peste 20 de persoane au fost rănite și transportate la spital. Pierderile economice sunt enorme.

Prima explozie a implicat o cisternă, apoi a avut loc o explozie în lanț celorlalte cisterne oprite pentru realimentare. Cauzele incendiului sunt în prezent necunoscute.

Citește și Cutremur în Japonia de 7.1 nu departe de Fukushima: risc de tsunami – video

Mai multe videoclipuri postate pe rețelele de socializare se văd nori foarte înalți de fum negru provenind din zonă. Din cauza incendiului, o mare parte din provincia Herat a rămas fără electricitate.

Autoritățile afgane au cerut Iranului ajutor pentru a opri situația de urgență. Pompierii din ambele țări sunt încă acolo pentru a stinge ultimele mici incendii. De fapt, Statele Unite permit Afganistanului să importe combustibil și petrol din Iran, datorită unei concesii speciale care exceptează Kabul de la sancțiunile SUA împotriva Iranului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.