Explozia de la fabrica de pesticide, care a ucis 20.000 de oameni, încă mai cauzează probleme genetice și după 35 de ani

Explozia de la fabrica de pesticide din Bhopal, India, continuă să afecteze victimele prin otrăvirea aprovizionării cu apă din zonă. La 35 de ani de la una dintre cele mai grave catastrofe industriale din lume, o explozie de gaze care a ucis cel puțin 20.000 de persoane, victimele și familiile lor continuă să sufere.

Accidentul care s-a desfășurat la o uzină de pesticide din Bhopal, India, în 1984, a provocat șoc pe tot globul, cu peste 500.000 de victime afectate direct. Însă problemele genetice teribile sunt încă transmise din generație în generație. Deșeurile toxice continuă să otrăvească aprovizionarea cu apă din zonă  devastând sănătatea tuturor celor care o folosesc.

Citește și Un bărbat din Nepal arestat pentru moartea unei femei în „coliba menstruației”

Explozia de la fabrica Union Carbide Corporation a ucis 3.000 de oameni instantaneu. Peste 27 de tone de izocianat de metil mortal s-au vărsat prin cartierele apropiate. Oamenii au fugit, sufocându-se, cu ochii arși, pierzând controlul asupra funcțiilor motorii.

Femeile însărcinate au avut avorturi spontane. Supraviețuitorii afectați de gaz au rămas cu boali acute, mulți dintre ei au orbit. Numărul morților a crescut la cel puțin 20.000 în următoarele săptămâni.

Clinica Sambhavna și Clinica Chingari din Bhopal sprijină supraviețuitorii, copiii și nepoții lor. Acolo sunt internați copiii cu autism sever, copiii surzi și copiii cu paralizie cerebrală și dificultăți de vorbire. Ei sunt dovada vie a dezastrului. Cancerul la ochi este o altă boală  comunu observată la tineri.

Sursa: Mirror

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.