Experții au decis: consumul de paste nu conduce la îngrășare

Experții au decis: consumul de paste nu conduce la îngrășare

Pastele sunt un exemplu de carbohidrați rafinați, care au primit recent multă publicitate negativă și au fost implicate ca și contributor la obezitatea epidemică. Acest lucru a fost apreciat datorită conținutului ridicat de carbohidrați rafinați care sunt absorbiți rapid în sânge.

Cu toate acestea, pastele au un indice glicemic redus și prin urmare nu crește nivelul glicemiei din sânge în același mod în care o fac carbohidrații din alte alimente. Cercetătorii de la Spitalul St. Michael au efectuat un studiu sistematic și o meta-analiză a datelor disponibile din diferite perioade de probă. Aceștia au identificat 30 de perioade de probă care implică aproape 2500 de participanți care au consumat paste în loc de alte tipuri de carbohidrați ca parte a unei diete sănătoase cu un indice glicemic redus.

ISIS se întoarce

Studiul a descoperit faptul că pastele nu contribuie la creșterea în greutate sau a creșterii volumului de grăsime din corp.

De fapt, analiza a prezentat chiar o scădere ușoară în greutate. Astfel că, în mod contrar îngrijorărilor noastre, pastele pot chiar să fie parte dintr-o dietă sănătoasă precum dieta low-GI (dietă de glicemie scăzută), spune autorul principal al studiului, John Seivenpiper de la Clinica Nutrițională.

Participanții au consumat o medie de 3,3 porții de paste pe săptămână, cu o porție fiind echivalentă cu circa jumătate de bol de paste fierte. Autorii subliniază faptul că descoperirile sunt valabile pentru paste consumate împreună cu alte alimente cu indice glicemic redus, ca parte a unei diete sănătoase.

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.