Experimente șocante pe maimuțe însărcinate: laboratorul ororii acuzat

Un laborator american a ajuns în centrul controversei privind presupusele experimente pe maimuțe însărcinate .

Centrul național de cercetare primară din Hillsboro, Oregon, a fost găsit vinovat de 12 încălcări privind  bunăstarea animalelor încă din 2017, în urma plângerii înaintate de organizația PETA, scrie Daily Star Online.

O instanță a dispus acum laboratorului, cu sediul la Oregon Health and Science University (OHSU) , să dezvăluie videoclipurile privind maltratarea unor maimuțe. Experimentele efectuate au fost finanțate în parte de contribuabili (218 milioane dolari .).Judecătorul a cerut ca imaginile să fie difuzate deoarece ”este de interes public pentru modul în care au fost cheltuiți banii  și dacă experimentele în cauză sunt o utilizare demnă a fondurilor publice”.

Nu doar Africa și Pakistan: Sardinia invadată de lăcuste

Încă din 2016, laboratorul  fusese avertizat  de Departamentul de Agricultură al Statelor Unite (USDA) în urma unui experiment în care o maimuță a murit.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.