Există un tratament împotriva Covid-19 dar se vorbește prea puțin sau deloc: plasma

Știri excelente din Italia: așteptând un vaccin sau o cură farmacologică, terapia cu plasmă pare să funcționeze foarte bine. Încă din aprilie s-au văzut primele rezultate la zeci de pacienți bolnavi de Covid-19 și tratați cu plasma unui pacient vindecat. Îmbunătățiri clare în 1-2 zile.

Știți care sunt țările care nu au înregistrat niciun caz de Covid-19 până acum ?

„ Rezultatele observate în cazuri individuale au fost surprinzătoare ”, spune Massimo Franchini, șeful Medicului Imunohematologie și Medicină pentru Transfuzie la spitalul Carlo Poma din Mantova. Terapia a început în nordul Italiei, la Spitalul Universitar San Matteo din Pavia, spitalul din Novara, Padova Mantova, scrie presa italiană Messaggero.

 Cum funcționează acest tratament?

În practică, se folosește plasma pacienților recuperați de Covid-19, care este componenta lichidă a sângelui în care sunt suspendate elementele corpusculare (globule roșii, globule albe și trombocite). Pacienții care riscau să ajungă în terapia intensivă au fost supuși acestui tratament și surprinzător, îmbunătățirile au fost evidente deja după 1-2 zile de la începutul terapiei.

Riscuri zero

Care sunt riscurile de a folosi plasma de la o altă persoană? Procedura este considerată sigură, deoarece sângele donatorului este extras și apoi tratat pentru a izola plasma de restul. În plus, sunt aplicate o serie de proceduri care o fac în siguranță prin dezactivarea substanțelor care s-ar putea dovedi dăunătoare celor care o primesc. Plasmoterapia este deja activă în alte părți ale lumii: primele rezultate încurajatoare au fost evidențiate în China și chiar Statele Unite urmăresc acest tratament.

Coronavirus, peste 3,5 milioane de cazuri la nivel mondial

Cu toate acestea, există și un dezavantaj: între timp, disponibilitatea donatorilor (se pot trata doar doi pacienți la fiecare pungă de sânge) și, mai important este încărcarea generală a anticorpilor prezenți în plasma donatorului, care este posibil să nu fie suficiente pentru a trata pacientul bolnav în mod eficient. În plus, trebuie sa fim siguri ca acești pacienți care s-au vindecat, au anticorpi, ca nu au alte boli, spune virologul Roberto Burioni  potrivi sursei citate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.