Există un oraș norvegian unde sunt mai multe cărți decât locuitori

Există un loc magic în Norvegia, unde există mai multe cărți decât locuitorii. Un adevărat paradis pentru cei care iubesc lectura.

Bine ați venit la Mundal, “The Booktown Norwegian”.

Un mic oraș de doar 280 de locuitori, dar care conține o imensă moștenire. Peste 150 de mii de cărți sunt împrăștiate pe străzi. De la magazinele second-hand la tarabe și chiar cafenele, magazine de suveniruri și galerii de artă.

mundan oraș norvegian 1Desigur bibliotecile  oferă o varietate nelimitată de volume. Acesta este motivul pentru care țara a fost redenumită ca cartea norvegiană; este posibil să găsiți cărți în limbile norvegiană și în cele mai comune limbi europene.

Această tradiție de acumulare a cărților a început în 1995, astăzi există 150 de mii de volume, de la literatură la povestiri de crimă, de la fantezie la ficțiune. Locuitorii înșiși au făcut un motiv pentru turism datorită Târgului anual de cărți de solstițiu, un târg al cărții care unește mulți fani.

Bebeluș născut surd, aude pentru prima dată vocea mamei. Vezi imaginile care te vor emoționa

orașnervegian 1Cel mai bun moment pentru a vizita orașul Mundal este de la mijlocul lunii mai până la jumătatea lunii iunie, când sunteți siguri că veți găsi deschise toate magazinele. Țara este  sugestivă din punct de vedere al peisajului, deoarece se află pe malul râului Bøyaøyri, odată vikingii care locuiau aici puteau ajunge doar cu barca.

Până în prezent există aproximativ douăzeci de Booktown în lume, chiar dacă fenomenul este în continuă creștere.

Ideea de oraș a cărții s-a născut odată cu Richard Booth din Hay-on-Wye în Țara Galilor și oferă un model exemplar de dezvoltare rurală și turism.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.