Există un oraș în care pentru a trăi acolo trebuie mai întâi să-ți scoți apendicele

Există un oraș în care pentru a trăi acolo trebuie mai întâi să-ți scoți apendicele

Este vorba de chilia Villa Las Estrellas. Trebuie spus, din motive de completare, că aceasta este o așezare chiliană în Antarctica și, prin urmare, având în vedere că dintr-un anumit punct de vedere se pare aproape că trăiești pe o altă planetă, deoarece așa este de departe de „civilizație” .

Villa Las Estrellas a fost fondată în 1984, în timpul dictaturii militare a lui Augusto Pinochet, ca o modalitate de a consolida prezența Chiliei în ceea ce se numea atunci „Antarctica Chiliană”. Chile este una dintre cele două țări (cealaltă este Argentina) care a stabilit permanent familii întregi în Antarctica. Celelalte 24 de țări prezente pe continent au de fapt doar baze de cercetare și militare, cu personal temporar.

Condițiile meteorologice sunt atât de extreme încât rezidenții aspiranți trebuie să treacă mai întâi un examen psihologic foarte amănunțit pentru a arăta că sunt capabili să reziste la o decontare de civilizație pentru o perioadă lungă de timp.

Alertă maximă: uraganul Lorenzo amenință Europa

Nevoia de a elimina apendicele este o precauție: Villa Las Estrellas are un fel de spital, dar seamănă mai mult cu o clinică în care este doar un medic generalist, iar cel mai apropiat spital chirurgical se află la peste 1.000 km. O urgență medicală gravă (cum ar fi o apendicită cu complicații) ar necesita o transportare de urgență, iar acest lucru nu este ușor  deoarece în anumite momente vântul poate sufla cu viteze de până la 200 km / h, cu temperaturi care uneori scad sub 40 de grade sub zero.

Familiile care decid să se mute în Villa Las Estrellas aleg să facă acest lucru în principal pentru bani: guvernul din Chile oferă sume de bani considerabile coloniștilor dispuși să petreacă câțiva ani în această comunitate îndepărtată, iar unora le este greu să reziste.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.