Există un loc în lume în care locuitorii nu știu nimic despre Coronavirus: Myanmar

În timp ce întreaga lume luptă împotriva pandemiei Coronavirus de 5 luni cu sute de mii de morți și milioane de infecții, există un loc în care locuitorii nici nu știu ce este Covid-19: Myanmar . Sau mai bine zis, este o parte din fosta Birmanie, statul Rakhine, unde locuiesc peste 800 de mii de oameni. Acolo unde, în  2018, a avut loc un conflict armat între armata națională (Tatmadaw) și cea din Arakan, care solicită mai multă autonomie pentru majoritatea populației  buddhistă, iar cetățenii habar nu au despre ce este virusul și efectele sale devastatoare, nici nu au cunoscut vreo formă de blocare sau de carantină. Motivul? În Rakhine nu există internet. Prin urmare, nu se cunoaște nicio informație din celelalte părți ale lumii.

Povestea a fost relatată de  CNN . De aproximativ un an și cu  mult înainte de a izbucni pandemia Coronavirus în lume, statul condus de Aung San Suu Kyi a decis să taie conexiunea de internet. Activiștii Human Rights Watch și Amnesty International au raportat acest lucru. Prin urmare, locuitorii țării situate în sud-estul Asiei nu au posibilitatea de a accesa informații de sănătate publică, rămânând în permanență offline. Din cele 9 municipalități din statul Rakhine, doar una a restabilit internetul în luna mai.

Trump: „Vor să dărâme statuile lui Iisus”

“Când îi întreb pe oameni dacă știu ce este Covid-19 – a anunțat CNN Htoot May, parlamentar al Ligii Naționale pentru Democrație Arakan – trebuie să le explic că a începu o pandemie globală . Trebuie să le explic ce este distanțarea socială și cum să practici o igienă corectă a mâinilor. Cei care locuiesc în Rakhine nu se tem de Covid-19 pentru că nu-l cunosc. În această etapă, conflictele armate sunt mult mai îngrijorătoare ”.

Până în prezent, în Rakhine au fost raportate două infecții cu Coronavirus. În Myanmar, numărul infecțiilor a ajuns la  292 și s-au înregistrat două victime. Numărul victimelor războiului este în mod decisiv mai grav: potrivit Salvați Copiii, numai în perioada ianuarie-martie a acestui an și numai în zona centrală a Rakhine, 18 copii au fost uciși, iar 71 au fost răniți sau condamnați.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.