Everest: Au fost gasite patru cadavre si 11 tone de deseuri in cea mai mare campanie de curatenie

Everest: Au fost gasite patru cadavre si 11 tone de deseuri  in cea mai mare campanie de curatenie

Patru corpuri și 11 tone de deșeuri. Acesta este bilanțul final al expediției pentru curățenia Everestului. Început la mijlocul lunii aprilie, misiunea s-a încheiat luni eliminând cel puțin o parte din gunoiul care, din păcate, a deformat unul dintre cele mai îndepărtate colțuri ale lumii în ultimii ani.

 

Din 25 aprilie, o echipă de 14 alpinisti a lucrat la tabăra de bază Everest, cu scopul de a lua 11 tone de gunoi.

Alți opt membri ai echipajului au ajuns în  Camp 2, situat la 6.400 de metri în timp ce alte echipe au luat pe rând ajungând la Tabăra 4 la 7,950 metri, unde au stat aproximativ 15 zile pentru a colecta deșeurile de pe pantele înzăpezite.

 

Scopul inițial a fost atins. Au fost recuperate 11 tone de deșeuri, dar și corpurile a 4 alpiniști dați dispăruți.

” În mijlocull deșeurilor din zonele superioare ale Everestului am găsit și patru cadavre care au fost transferate la Kathmandu săptămâna trecută“, a declarat directorul general al Departamentului de Turism din Nepal, Dandu Raj Ghimire .

 

Proiectul, care a implicat o investiție de peste 178.000 de euro, este cea mai mare campanie de curățenie montană și  primul condus de guvernul nepalez.

Te-ar putea interesa și Adio Everest: China închide accesul către cel mai înalt munte din lume din cauza deșeurilor abandonate

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.