Evacuarea unei tabere de rromi din Italia a devenit un caz international. Strasbourg: ”Italia trebuie sa le dea o locuinta”

Evacuarea unei tabere de rromi din Italia a devenit un caz international. Strasbourg: ”Italia trebuie sa le dea o locuinta”

Curtea Europeană a Drepturilor Omului intervine asupra evacuării unei tabere de romi din Ponte Riccio , Giugliano și cere guvernului italian să se ocupe de copiii și părinții lor, care trăiesc acum fără un acoperiș deasupra capului . Pentru acești oameni, Strasbourg a cerut Parlamentului italian sp șe dea o locunță temporară.

 

Rromii evacuați în Ponte Riccio, o parte a municipiului Giugliano din Campania, din Napoli, trebuie să aibă o locuință alternativă. Dacă nu toți, cu siguranță cei 10 copii împreună cu părinții lor, care trăiesc acum fără acoperiș de-a supra capului. Italia a fost sancționată de către  Tribunalul din Strasbourg”. Curtea pentru Drepturile Omului, în mod urgent, a cerut guvernului italian să “asigure” locuințe temporare pentru cei 10 copii și părinții lor evacuați.

 

Pe 10 mai, poliția, la ordinul primarului Giugliano în provincia Napoli a desființat tabăra de romi din interiorul unei fostei fabrici de focuri de artificii. Motivul: condițiile igienico-sanitare dezastruoase în care se afla întreaga zonă. Aproximativ 400 de persoane au rămas fără locuință și cu un acoperiș deasupra capului. Deci, acum Italia este obligată să le dea o locuință acestor persoane, care până nu de mult nu aveau nimic. Au găsit o fabrică de artificii abandonată, au ocupat-o abuziv, iar acum vor sta în locuințe pe care , poate nici un alt săin fie român, albanez, sau chienz, nu își poate permite având un loc de muncă și un contract regular…. Ce părere aveți? 

 

Te-ar putea interesa și La doar 13 ani devine cel mai de temut hacker, o banca il angajeaza pe postul de responsabil ale sistemelor de securitate

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.