Etiopia, un comando a deschis focul într-un autobuz plin cu călători: 34 de morți

În Etiopia, un comando de bărbați înarmați au atacat un autobuz în regiunea Benishangul-Gumuz, în sectorul de vest al țării, în timpul nopții ucigând 34 de persoane. Acest lucru a fost anunțat de Comisia etiopiană pentru drepturile omului , un organism public independent, potrivit căruia au avut loc și alte atacuri în timpul nopții. “Numărul victimelor este în prezent de 34, dar urmează să crească”, a denunțat Comisia.

Între timp, conflictul continuă în Tigray , la granița cu Eritreea, unde separatiștii etiopieni au lansat ieri rachete pe aeroportul Asmara. Potrivit unor surse citate de mass-media locală, rachetele au lovit și un cartier rezidențial din capitala Eritreii. Frontul pentru Eliberarea Tigray a amenințat  că va lovi portul Massawa, susținând că Eritreea oferă sprijin militar ofensivei etiopiene împotriva rebelilor, pe care Addis Abeba o neagă.

Citește și Financial Times: „Al doilea val de Covid este varianta gripei spaniole, răspândirea a început în această vară”

În regiunea Tigray – în nordul Etiopiei, la granița cu Eritreea – are loc un conflict de aproximativ zece zile între milițiile de independență și cele guvernamentale. ONU a lansat un semnal de alarmă cu privire la „posibilele crime de război” și a cerut deschiderea unei anchete independente pentru identificarea responsabilității pentru moartea numeroșilor civili.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.