Etiopia, 8 elefanți uciși în doar 24 de ore: sacrificați pentru fildeș

Braconierii au ucis opt elefanți în doar 24 de ore în Etiopia. Este cel mai mare masacru comis împotriva pachidermelor din istoria națiunii est-africane. Elefanții s-a aventurat din Parcul Național Mago din sudul țării, pentru a căuta apă, a declarat publicației  Gardian  Ganabul Bulmi, gardianul parcului. Dar imediat ce au părăsit teritoriul protejat, elefanții au fost atacați de braconieri tăindu-le toate colțurile de fildeș. „Un masacru în masă – îl definește Blumi – Nu am văzut niciodată așa ceva”.

Exemplarele se îndepărtaseră de parcul în care trăiesc în căutarea apei. Astăzi, odată cu măsurile introduse în țară pentru a conține pandemia Coronavirus SARS-CoV-2, forțele de securitate au fost deviate datorită absenței totală a vizitatorilor, oportunitățile pentru braconieri au crescut enorm. Elefanții au fost uciși noaptea. Primii cinci elefanți au fost găsiți imediat, în timp ce alții trei au fost găsiți mai târziu.

Klaus Iohannis: „Se impune prelungirea stării de alertă”

Toți colții au fost smulși, pentru a obține fildeș. Fildeșul este un material care este cumpărat în greutate de pe piața neagră, în special cea asiatică. Colții de elefant sunt un atu foarte valoros și sunt adesea cumpărate de clienții înstăriți ca simbol al statutului. Dar nu numai: fildeșul, împreună cu celelalte părți ale animalelor sălbatice, uneori rare și pe cale de dispariție, sunt utilizate pe scară largă în medicina tradițională. Și chiar în acest caz, oficialii bănuiesc că majoritatea țesăturilor de elefant și a produselor finite au fost expediate în China și în alte țări din Asia de Sud-Est. În 2015, oficialii etiopieni au ars 6,1 tone de colți ilegali de elefant, sculpturi și diverse forme de bijuterii pentru a descuraja braconajul și comerțul cu fildeș.

Potrivit oficialilor faunei sălbatice, Etiopia a avut mai mult de 10.000 de elefanți în anii ’70 victime ale braconajului, iar degradarea habitatului lor natural au redus numărul acestora la aproximativ 2.500-3.000 în ultimii ani .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook, VK ,Twitter,  InstragramOdnoklassniki

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.