Muncitorii din industria textilă sunt cei mai rau plătiți din lume: 23 euro pe lună

Muncitorii din ramura de textilă din Etiopia, care produc îmbrăcăminte pentru firme, cum ar fi H & M, Gap, Calvin Klein și Tommy Hilfiger sunt cei mai prost plătiți din lume, câștigând doar 26 $ (23 euro) pe lună, echivalent cu mai puțin de o treime din 95 $ ( 84 de euro) față de colegilor lor din Bangladesh și Myanmar.

Acest lucru rezultă dintr-o cercetare a Centrului Stern pentru Afaceri și Drepturile Omului de la Universitatea din New York, intitulată “Made in Etiopia: provocările noilor frontiere ale industriei de confecții”.

Ultima victimă din Siria: o fetiță de 6 ani cu doi ochi frumoși care nu au văzut decât moarte și bombe

Studiul a fost efectuat la Hawassa, unul dintre cele cinci parcuri industriale inaugurate de guvern începând cu 2014 pentru a încuraja investițiile străine. Potrivit studiului, aproximativ 25.000 de muncitori sunt angajați în Hawassa, “într-un sector în curs de dezvoltare, pe care guvernul se așteaptă să-i garanteze miliarde de dolari în vânzări”.

Guvernul Addis Aeba este invitat să stabilească un salariu minim, acum inexistent, și să definească un plan economic pe termen lung care să consolideze sectorul îmbrăcămintei.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.