Este prea cald: urșii din Ucraina nu pot hiberna

Prea cald pentru a hiberna. Unii dintre urșii bruni din centrul de reabilitare din Parcul Național Synevyr, Ucraina, nu au reușit încă să “adoarmă”: este vina temperaturilor  mai mari decât mediile tradiționale.

Ursul brun petrece toată iarna într-o stare de inactivitate numită hibernare, o condiție biologică în care funcțiile sale vitale sunt reduse la minimum: bătăile inimii și respirația încetinesc, metabolismul și temperatura corpului scad .

Temperaturile neobișnuit de calde sunt probabil cauza acestei „insomnii”, nepermițând metabolismului ursului să ajungă la starea de hibernare.

Citește și Apocalipsa din Australia: jumătate de miliard de animale au fost ucise de incendii

Abia în prima săptămână a lunii decembrie, temperaturile au devenit destul de scăzute pentru a permite a trei urși – Benya, Duriy și Potapich – să intre în bârlogul lor. Ceilalți 29 de urși au rămas treji în așteptarea înghețului care, încă nu a venit…

Durata de timp în care un urs rămâne inactiv depinde de specie și temperatură. De obicei, majoritatea urșilor încep să se trezească în jurul lunii martie sau aprilie. Dar, dacă temperaturile minime de iarnă vor crește, urșii ar putea sări peste acest ciclu important al vieții lor, necesar pentru a supraviețui în luni dificile precum cele de iarnă, unde mâncarea este rară.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.