Este posibil ca și coronavirusul să fi circulat ani de zile până sa se transforme în pandemie

Coronavirusul este posibil să fi circulat la oameni ani de zile înainte de a dezvolta acele caracteristici genetice care au dus la o pandemie dramatică Covid-19: aceasta este cea mai recentă ipoteză asupra virusului SarsCoV2.

Acest lucru este scris într-un studiu internațional din revista Nature Medicine care a demonstrat că noul coronavirus are o origine naturală și nu s-a născut în laborator. Echipa de cercetare este formată din experți americani, britanici și australieni coordonați de centrul californian Scripps Research Institute.

Conform unui prim scenariu, ipoteza este că virusul a evoluat la animale, de exemplu prin recombinarea coronavirusurilor de lilieci și pangoline, după care a făcut saltul la oameni. Această teorie, susținută de legătura dintre primele cazuri de Covid-19 cu piața de pește Wuhan, nu a găsit încă dovezi definitive în studiile la animale. Puținele coronavirusuri prezente în  liliac și pangolin au fost analizate până acum, și care de fapt, nu par a fi atât de similare ca și  SarsCoV2 pentru a fi definiți drept strămoși direcți.

Citește și Coronavirus, epidemiolog: ” SUA ar putea ajunge la 200 de mii de decese”

Conform celui de-al doilea scenariu,  virusul SarsCoV2 pare să fi evoluat după ce a circulat nedisturbat printre  oameni ani de zile. “Este posibil ca strămoșul lui SarsCoV2 să facă saltul la oameni, dobândind noi caracteristici genomice, deoarece a trecut neobservat de la o persoană la alta”, scriu cercetătorii.

„Odată obținute, aceste adaptări ar permite pandemiei să decoleze producând un număr suficient de mare de cazuri”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.