S-a confirmat ! Femeile au creierul mai tânăr cu trei ani decât bărbații

S-a confirmat !Femeile au creierul mai tânăr cu trei ani decât bărbații

Un studiul publicat în revista științifică Proceedings of the National Academy of Sciences indică faptul că atunci când vine vorba de metabolism  Creierul femeii pare să fie cu aproximativ 3 ani mai tânăr decât creierul bărbatului . Această diferență ar putea explica de ce femeile tind să aibă mintea mai ascuțită mai mult timp decât bărbații.

Oamenii de știință au scanat creierele a 205 persoane – 121 de femei și 84 de bărbați – cu vârste între 20 și 82 de ani. Rezultatul?

Amanți înfierbântați, filmați în timp ce întrețineau raporturi pe un mormânt în cimitir

Diferențe notabile și între creierele femeilor și bărbaților tineri – de 3,8 ani. Oamenii de știință au stabilit deja că în creierul bărbatului există o scădere mai rapidă a volumului materiei cenușii decât în creierul feminin. Studiile anterioare sugerau că femeile au capacitatea de a atinge maturitatea psihică mai devreme decât bărbații, iar cercetarea de față confirmă încă o dată acest lucru.

Creierii bărbaţilor se maturizează la vârsta de 43 de ani, adică cu 11 ani mai târziu decât cei ai femeilor.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.